26 квітня День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 23.10.2016 10:11
Кількість переглядів: 456

26 квітня 1986 рік. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України Києва, сталася аварія, небачених до нині масштабів. Мов грім серед ясного неба, прокотився вибух 4-го енергоблока Чорнобильської АЕС.

       Ось вже 30 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, і продовжує завдавати шкоди здоров’ю мільйонів українців. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.

       26 квітня по праву називається Днем національної жалоби. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам'ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров'я та життя. Пам'ять — це данина живих усім, хто загинув, рятуючи інших. Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам'яті, що не даватимуть забути про цю трагедію.

 

       26 квітня в ЦКД «Зоря» відбулися районні заходи з нагоди 30-ї річниці  Чорнобильської катастрофи,  у яких взяли участь голова районної ради В.В. Богданцев, перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації О.П.Гуліна, селищний  голова Л.В.Баденко, сільські голови, ліквідатори аварії, керівники та трудові колективи організацій, установ району та учні.

        З щирими словами вдячності та побажаннями міцного здоров’я, довголіття, благополуччя та родинного затишку до присутніх на заході ліквідаторів ЧАЕС звернулася селищний голова Л.В.Баденко.

З нагоди 30-ти річчя Чорнобильської трагедії за проявлену мужність та самовідданість у ліквідації наслідків аварії наЧАЕС всім ліквідаторам, які проживають на території населених пунктів Єланецької селищної ради, селищним головою Л.В.Баденко було вручено пам’ятну відзнаку «30-та річниця аварії на Чорнобильській АЕС». Напередодні заходів згідно до Програми селищної ради  «Турбота»27 ліквідаторів отримали від селищної ради грошову допомогу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь