Інформація щодо сонячних батарей

Дата: 07.05.2019 11:12
Кількість переглядів: 439

        Останні кілька років сонячна енергетика залишається сегментом альтернативної енергетики в Україні. На територію Єланецької селищної ради зайшли двоє інвесторів – це будівництво сонячних електростанцій ТОВ «ГРІНЕН», які уже майже закінчили будівництво за межами мікрорайону Бантишево в смт.Єланець та ТОВ «СІТІ СОЛАР» навколо яких розгорілися гарячі дебати, а також поширення неправдивої інформації через мережу Інтернет. Єланецька селищна рада офіційно інформує всіх зацікавлених щодо будівництва сонячної електростанції ТОВ «СІТІ СОЛАР».

         Отже, 21.03.2018 року розпорядженням №118-р голови Єланецької районної державної адміністрації, за підписом О.Посашкової, було надано дозвіл на розробку детального плану території земельної ділянки, площею 20,0 га в адміністративних межах Єланецької селищної ради за межами населених пунктів для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ, організацій (будівництво електростанції з вироблення електричної енергії з відновлювальних джерел (сонячна електростанція) ТОВ «СІТІ СОЛАР».

         Відповідно до п.10 даного розпорядження Єланецькій селищній раді було доручено після виготовлення детального плану території організувати та провести процедуру громадських слухань щодо розгляду та врахування громадських інтересів при обговоренні проекту детального плану території. Таким чином, Єланецькою селищною радою в газеті «Єланецький вісник» від 19.05.2018 р. було розміщено оголошення, в якому було вказано про час, місце, дату проведення громадських слухань. Крім того, в оголошенні повідомлено про можливість ознайомлення з матеріалами детального плану території в Єланецькій селищній раді, ІІ поверх адмінбудинку за адресою: вулиця Паркова, 20 та можливістю подати свої пропозиції (зауваження) протягом місячного терміну.

         Офіційно повідомляємо, що жодних пропозицій (зауважень) чи звернень до селищної ради - чи то усних, чи то письмових не надійшло.

         19.06.2019 р. до адмінбудинку селищної ради о 10.00 год.на слухання прийшло 15 чоловік.

         Питання заборони будівництва не піднімалося. Людей цікавили робочі місця, орендна плата та ін.

         Протокол громадських слухань разом із списком реєстрації учасників було передано до Єланецької районної державної адміністрації.

         02.08.2018 р. виготовлений детальний план території розглядався на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Миколаївської обласної державної адміністрації.

         21.08.2019 р. розпорядженням першого заступника голови райдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови райдержадміністрації затверджено проект містобудівної документації «Детальний план території орієнтованою площею 20,0 га для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (будівництво електростанції з вироблення електричної енергії з відновлювальних джерел (сонячна електростанція), за межами населених пунктів в адміністративних межах Єланецької селищної ради, Єланецького району, Миколаївської області».

         11.10.2018 р. рішенням №6 Єланецької районної ради затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки ТОВ «СІТІ СОЛАР» за підписом голови районної ради Богданцева В.В.

         11.10.2018 р. між Держгеокадастром у Миколаївській області та ТОВ «СІТІ СОЛАР» укладено договір оренди землі.

         Хотілося б звернути увагу жителів громади на суму орендної плати, яка відповідно до законодавства 100-відсотково надходить до селищного бюджету, а це – 33 802 грн. в місяць. Тобто 1877,88 грн за 1 га в місяць. В той час коли від оренди ріллі до селищного бюджету надходить в середньому 175,33 грн. за 1 га в місяць.

         Крім орендної плати громада може розраховувати на 10 робочих місць, ремонт доріг по вулицях Квітнева, Зелений кут, а також співпрацю у вигляді договору соціального партнерства, який буде обговорюватися та затверджуватися на сесії селищної ради після введення в дію об’єкту.

         Звичайно, прикро чути від окремих представників громади, що їм не потрібний ремонт дороги, щоб машини не їздили по під хатами.  Отже, постає питання: що потрібно нашій громаді:

1)Виділити кошти із бюджету на адвокатів та розпочати судову тяганину по розторгненню договору оренди землі, щоб задовольнити окремих жителів Єланця;

         2)Подбати про наші дороги, дитячі садки, харчування дітей у ДНЗ, вуличне освітлення тощо. Таких проблемних питань набереться вдосталь, які необхідно вирішувати маючи на це кошти.

         P.S. Також доводимо громаду до відома, що будь-яких інших звернень щодо будівництва сонячних електростанцій до селищної ради не надходило.

Що стосується зрубаних ялинок, то це питання має вирішувати інша громада нашого району, територія на якій вони росли не входить в межі земель Єланецької селищної ради.

З усіма необхідними документа можна ознайомитися в селищній раді.

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь