Інформація про виконання Програми «Турбота» за 2016 рік Єланецькою селищною радою

Дата: 22.02.2017 14:22
Кількість переглядів: 520

Головним пріоритетом селищної ради було, є і буде суворе дотримання  соціальної спрямованості у своїй діяльності.

Ефективно реалізується  соціальна політика, своєчасно одержують заробітну плату працівники бюджетних установ,  надавалася адресна допомога незахищеним верстам населення. Не залишаються без уваги люди з обмеженими фізичними можливостями, діти з малозабезпечених родин, ветерани війни.

На сьогодні  в селищі проживає 8 інвалідів Другої світової війни та учасники бойових дій; 22 учасники бойових дій на території інших держав; 26 чорнобильців – ліквідаторів; 63 учасники антитерористичної операції на Сході України.

  Особливою метою є необхідність забезпечення цієї категорії громадян та їх сімей належним рівнем соціальних допомог, надання додаткових пільг  за рахунок селищного бюджету тощо.

            Фінансове забезпечення Програми «Турбота» за 2016 рік здійснювалося за рахунок коштів  селищного бюджету.

       Обсяг щорічних асигнувань, спрямованих на соціальний захист найбільш незахищених верств населення селищної ради визначався у видатковій частині селищного бюджету.

З метою матеріальної підтримки ветеранів Другої світової війни, учасників бойових дій в рамках виконання Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» на період 2016 року, затвердженої рішенням селищної ради від 03.02.2016 №4, за рахунок коштів селищного бюджету для виплати зазначеної допомоги було виплачено до Дня Перемоги, Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, Дня визволення Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників та визволення Єланця від німецько-фашистських загарбників: 43 636 тис. грн.  в тому числі безкоштовний завіз 1 бочки питної води кожному ветерану, а також інвалідам афганцям. Всього завезено 15 бочок.

Виплачувалася щомісячна адресна допомога у вигляді доплати до пенсії учасникам бойових дій, визволителям Миколаївської області Непомнящому В.П. та Тарасенку С.М. Виплачено у 2016 році 12000 грн.

За рахунок коштів місцевого бюджету до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (афганці) надано одноразову адресну допомогу на суму 12000 грн.

Надано за рахунок коштів місцевого бюджету до Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи та Дня ліквідатора наслідків на ЧАЕС одноразову адресну матеріальну допомогу в сумі 48 564грн. Всього: 26 чол.

За рахунок коштів місцевого бюджету було організовано благодійні обіди з нагоди відзначення таких свят, як Дня Перемоги, Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, Дня визволення Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників та визволення Єланця від німецько-фашистських загарбників, заходи  «Клубу людей поважного віку» на загальну суму 30396 грн. Були запрошені ветерани, атовці, афганці, чорнобильці, пенсіонери.

На протязі 2016 року надавалася одноразова матеріальна допомога учасникам АТО. Всього виплачено 17 000 грн. Всього : 17 чол.

Завезено дрова пільговій категорії населення дрова по одному складометру. Кількість сімей -200.

Із бюджету селищної ради виділялася адресна матеріальна допомога в зв’язку з тяжким матеріальним становищем та на лікування. Отримали 211 чол. на суму 369 120 грн. в тому числі:

14.10.2016 року з нагоди Дня захисника України була надана адресна одноразова матеріальна допомога учасникам АТО на суму – 54 000 тис. грн.

Використано на одноразову допомогу з нагоди привітання учасників бойових дій у Другій Світовій війні до днів народження – 4500 грн.

Надано матеріальну допомогу матері одиночці Фалько О. на придбання газової плити –3400 грн.

Надано матеріальну допомогу воїнам інтернаціоналістам  для виготовлення проектів землеустрою щодо передачі в приватну власність земельних ділянок  в сумі 19 500 тис.грн.   Всього: 13 чол.

         23.12.2016 р. рішенням селищної ради №8 затверджено Комплексну Програму «Турбота» по соціальному захисту людей похилого віку, інвалідів та малозабезпечених верств населення Єланецької селищної ради на 2017 рік.

  • Метою даної Програми є суттєве підвищення ефективності системи соціальної допомоги в смт.Єланець, селах Братолюбівка та Велідарівка через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незаможним верствам населення. Пріоритетними завданнями даної Програми є підтримка інвалідів, ветеранів війни та праці, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, вдів померлих учасників війни, внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей; 
  • надання  матеріальної допомоги окремим категоріям малозабезпечених верств населення селищної ради, які опинилися в складних життєвих обставинах; 
  • надання матеріальної допомоги на лікування, в т.ч. на проведення складних хірургічних операцій, лікування онкохворих. 

Основними положення Програми Турбота на 2017 рік визначено:

  • Проводити обстеження матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів, інвалідів, багатодітних сімей з метою виявлення осіб, які гостро потребують соціальної допомоги. За підсумками обстежень вживати заходи щодо надання адресної матеріальної допомоги.
  • Проводити вшанування ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців, інвалідів напередодні та в день свят :Дня Перемоги, Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, Дня визволення Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників, визволення Єланця, День захисника Вітчизни.
  • Проводити вшанування воїнів – інтернаціоналістів  до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.        
  • Завозити безкоштовно 1 бочку питної води 3м раз на рік учасникам бойових дій Другої Світової війни,  інвалідам: Другої Світової війни, афганцям, інвалідам – учасникам АТО.
  • Проводити вшанування ліквідаторів ЧАЕС  до Дня Чорнобильської катастрофи та Дня ліквідатора ЧАЕС.          
  • Продовжити роботу клубу «Людей поважного віку». Організувати благодійні обіди та концертні програми з нагоди професійних свят.
  • Провести святкові заходи з нагоди відзначення Дня інваліда. Організувати благодійний обід інвалідам та  дітям-інвалідам селищної ради.
  • Забезпечити виконання районної комплексної програми по розв’язанню проблем інвалідності, особливу увагу звернути на створення робочих місць для інвалідів та їх працевлаштування.
  • Забезпечити пільговий контингент населення, в т.ч. багатодітних сімей дровами в розмірі 1 складометра. 
  • Надавати одноразову матеріальну допомогу при наслідках стихійних лих.
  • Надавати адресну матеріальну допомогу жителям селищної ради, тимчасово-переміщеним особам з окупованих територій згідно заяв на лікування та у зв’язку з тяжким матеріальним становищем.
  • Надавати матеріальну допомогу учасникам бойових дій до Дня Перемоги, Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, Дня визволення Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників, визволення Єланця, День захисника Вітчизни.
  • Надавати щомісячну адресну матеріальну допомогу в розмірі по 500 грн. (доплата до пенсії) учасникам бойових дій, визволителям Миколаївської області Непомнящому В.П. та Тарасенку С.М.
  • Надання одноразової адресної допомоги з нагоди дня народження учасників бойових дій Другої Світової війни в розмірі по 500 грн.

Згідно договору передати видатки з селищного бюджету до районного бюджету в сумі 234 507 грн. на виконання загальнорайонних програм, а саме:

- Рада ветеранів – 10 355 грн.;

- Рада інвалідів – 9 200;

- Програма запобігання та реагування на надзвичайні ситуації – 17 580 грн.;

- Програма «Шкільний автобус» - 13 000 грн.;

- Фінансова підтримка трудового архіву – 21 350 грн.;

- Пільги,  всього – 47930 грн. в т.ч. :

- проїзд – 3 600 грн. (ветерани Другої світової війни та вдови);

- зв’язок – 24 000 грн. (чорнобильці-ліквідатори, ветерани Другої світової війни, афганці, багатодітні сім’ї);

-послуги – 20 330 грн. (за газ та електроенергію ліквідаторам-чорнобильцям: Панченко П.П., Власюк М.Н., афганцям: Голуб С.О.

- компенсація за надані соціальні послуги – 30 442 грн. (догляд за інвалідами 11 чол.);

- оздоровлення та відпочинок дітей – 30 000 грн. (127 учнів з розрахунку 20 грн.дітодень, всього 14 днів)

- придбання медикаментів невідкладної допомоги – 54 650 грн.

   Також заплановано проведення заходів до визначних дат до програми «Турбота»

            - 15 лютого 2017 року – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

            а)Надання одноразової адресної допомоги учасникам бойових дій на території інших держав по 500 грн.          

            - 19 березня 2017 року – День визволення Єланця від німецько-фашистських загарбників.

а) Надання одноразової адресної допомоги ветеранам Другої світової війни по 1000 грн.

- 26 квітня 2017 року – День Чорнобильської трагедії.

а) Надання одноразової адресної допомоги чорнобильцям-ліквідаторам по 600 грн.

- 9 травня 2017 року

а)Надання одноразової адресної допомоги ветеранам Другої світової війни по 1000 грн.          

            - 14 жовтня 2017 року – День захисника України.

            а) Надання одноразової адресної допомоги учасникам АТО по 1000 грн.          

  • 28 жовтня 2017 року – День визволення Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників

а) Надання одноразової адресної допомоги ветеранам Другої світової війни по 1000 грн.

Затверджено заходи по роботі клубу «Людей поважного віку»

             8 березня 2017 року – Міжнародний жіночий день

а) концертна програма

            7 квітня 2017 року – Благовіщання Пресвятої Богородиці. Вшанування людей похилого віку, які приклали багато зусиль до розбудови Храму Пресвятої Богородиці.

а) концертна програма

            8 травня 2017 року – День матері

а) Концертна програма

         червень 2017 року – День медичних працівників

а) Концертна програма

            липень 2017 року – День бухгалтерських працівників

а) Концертна програма

             серпень 2017 року – День будівельників та працівників ветеринарної служби

 а) Концертна програма

            вересень 2017 – День освітян

а) Концертна програма

            жовтень 2017 – День людей похилого віку

 а) Концертна програма

            листопад 2017 – День працівників сільського господарства

а) Концертна програма

            грудень 2017 – День місцевого самоврядування

а) Концертна програма


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь