14 жовтня День захисника України, День Українського козацтва та свято Покрова Пресвятої Богородиці

Дата: 13.10.2017 14:44
Кількість переглядів: 512

     Згідно з Указом Президента України цей день з’явився у нашому календарі на честь мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу.
    Війна раптово увірвалася на українську землю. У наш дім, у наше життя. Невидимий, страшний фатум мобілізував на Схід України десятки тисяч молодих здорових українців, які щодня дивляться в очі війни і смерті. Які забули про радість життя, залишили своїх рідних, своїх дітей, пішли добровольцями захищати нашу Вітчизну. Не всі повернулися живими. Пам'ять про них – вічна. Вона у наших серцях. Багато поранених і скалічених душ. Але не зневірених, не підкорених. Бо любов до Батьківщини – це назавжди. Сотні мільйонів гривень пожертвували українці на потреби захисників, стали за власним покликом волонтерами.

      Ми - славні нащадки українських козаків, і саме від них – незламна сила духу, сміливість і звитяга.
   Наші славні предки, запорізькі козаки, уміли перемагати. Ми теж вшановуємо їх пам’ять у День Українського козацтва, який теж припадає на 14 жовтня. І це – глибоко символічно, що ці два свята об’єдналися. Як символічно і те, що саме 14 жовтня українці з покон- віків святкують 14 жовтня День Покрови Пресвятої Богородиці, яка за народним повір’ям є оберегом України та її захисників.
     Війна змінила наше сприйняття цього світу. Ми вчимося бути іншими. Ми вчимося цінувати життя. Робити добро і бути відвертими. Ми починаємо розуміти істинність моральних принципів, які мають бути пріоритетними життєвими цінностями і головними заповідями людського життя.   

Останні домовленості на міжнародному рівні, сердечні прагнення українців і людей доброї волі усього світу дають надію на поступове припинення війни на Сході України і повернення до мирного життя. Ми молимо Бога. Ми просимо заступництва у Пресвятої Покрови. І кожен наш день має бути сповна наповнений піклуванням про родини героїв АТО, про тих бійців, які повернулися – всі вони потребують нашої допомоги.

Єланецькою селищною радою напередодні свята було надано адресну одноразову матеріальну допомогу учасникам АТО в розмірі 1000 грн.
         Цей день, що є результатом тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою державу, відзначається як найголовніше свято нашої країни. Ця знаменна дата навіки увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження та духовної свободи.

    13 жовтня в ЦКД «Зоря» відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва. На святі були присутні керівники району, селищний та сільські голови району, ветерани- учасники Другої світової війни, воїни-афганці, воїни АТО, працівники організацій, установ, школярі та жителі селища.

    Із щирими словами вдячності та привітаннями до всіх присутніх звернулися голова райдержадміністрації О.М.Посашкова, голова районної ради В.В. Богданцев, селищний голова Л.В.Баденко, військовий комісар В.В.Бабич. Від усієї душі побажали міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, подальших перемог в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу. 

     Офіцерів та солдат – учасників АТО відзначено президентськими нагородами.

    З привітаннями та святковим концертом долучилися працівники культури та хор «Калинонька».

     По завершенню урочистої частини в парку Слави розпочалися святкові частування та концерт. Організаторами святкових частувань були селищна та сільські ради району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь