Єланецька громада святкувала Водохреща

Дата: 19.01.2018 14:54
Кількість переглядів: 467

        Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Здавна вважається, що купання на Водохреща сприяє зціленню від різних недуг. Існує повір'я, що хрещенська вода очищає і зцілює.

        В день Хрещення святять воду у всіх церквах, а також освяченню підлягають всі джерела води, такі як річки, ставки та озера. Так, і цього року, за традицією, протоієрей о.Миколай  звершив чин освячення води в річці в селі Велідарівка, де жителі не тільки смт.Єланець та с.Велідарівка, а й з усього району могли зануритися в освячену водойму.

         До присутніх з привітанням звернувся настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці о.Миколай та нагадав усім присутнім, що цього дня Церква згадує євангельську подію, а саме: Хрещення Ісуса Христа у водах річки Йордан. Згідно з Євангелієм, коли Ісус вийшов з води, на нього у вигляді голуба зійшов Святий Дух, а голос з небес свідчив про нього як про Сина Божого. Адже в цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець — в голосі, Син Божий — у плоті, Дух Святий — у вигляді голуба.

Бажаючих зануритися у крижану воду, яка за повір’ями має цілющу силу, було чимало.

          Єланецька селищна рада прийняла активну участь в організації свята. На березі річки було встановлено столик,намет для переодягання, розведено багаття, біля якого бажаючі мали змогу зігрітися гарячим чаєм.   Вітали колядками працівники Сектору культури райдержадміністрації. Машина швидкої допомоги чергувала на березі річки, а рятувальники дбали про безпеку людей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь