72-га річниця перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

Дата: 10.05.2017 15:55
Кількість переглядів: 414

День Перемоги назавжди залишиться днем нашого національного тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу і братства народів. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків.

Багатьом героям, полеглим на полях битв, не судилося побачити Велику Перемогу. Сьогодні, в день героїчного подвигу, немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу і незалежність Батьківщини, повернулися в післявоєнну розруху, мужньо подолали всі тяготи, відновили зруйновані міста і селища.

Пам’ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини. Так було і буде завжди – і через десять років, і через століття. Обов’язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали країну з лап фашистів, що врятували її і зберегли прекрасною і квітучою. Щороку свято 9 Травня служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!

9 травня в смт Єланець з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом в Другій світовій війні розпочалися заходи з урочистої ходи до меморіального комплексу в Парку Слави, відбувся урочистий мітинг. На заході були присутні керівники району, працівники організацій, установ, школярі та жителі селища. На святі серед запрошених почесне місце займали ветерани – учасники Другої Світової війни.

      Офіційно відкриваючи мітинг, до громади та ветеранів, звернулася Єланецький селищний голова Любов Баденко, яка з щирими словами привітання поздоровила земляків, ветеранів, працівників тилу з Великим Днем нашої історії. Побажала бадьорості духу, міцного здоров’я, молодшому поколінню – рости гідними спадкоємцями та продовжувачами подвигу наших дідів та прадідів, свято берегти пам’ять про них. Долучилися до привітань голова райдержадміністрації О. Посашкова, голова районної ради В. Богданцев та настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Миколай.

       В ході заходу очільники району вручили медаль «Захисник Вітчизни» учаснику АТО Сергію Чуніхіну.

       Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів, що полягли в жорстоких боях Другої Світової війни.

       Після урочистої частини для ветеранів війни та всіх бажаючих на Центральній площі селища відбувся святковий концерт за участю аматорів народної творчості району «Нам мир приніс той переможний травень».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь