14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2016 17:00
Кількість переглядів: 1575

     

       Одну з найбільших аварій - аварію на Чорнобильській АЕС  знає і пам'ятає весь світ. На згадку про цей чорний день була заснована дата 14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

       Сьогодні 14 грудня в актовій залі Єланецької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На території Єланецької селищної ради проживає 26 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС,всі вони були запрошені на урочистості.

        З щирими словами вдячності та побажаннями міцного здоров’я, довголіття,благополуччя та родинного затишку до присутніх на заході звернулися селищний голова Л.В.Баденко, перший заступник голови Єланецької РДА О.П.Гуліна та учасник ліквідації аварії на ЧАЕС І.М.Мадулін .

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих під час ліквідації найстрашнішої аварії людства.

     Сценарій заходу, підготований учнями школи, був дуже цікавим і насиченим. Спогади про трагічні сторінки квітня 1986 року передані у вигляді музичних композиціЇ та музичні номери у виконанні учнів школи створили для учасників заходу теплу і невимушену атмосферу.

 

      Традиційно, по завершенню заходів відбулося покладання квітів до Стелли жертвам  Чорнобильської АЕС.

        Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

       Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого району, які 30 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

       Більше 650 тисяч людей з усієї території колишнього СРСР брали участь у ліквідації катастрофи, більше половини з них були жителями Україні. І, незважаючи на всі труднощі, пов'язані із їх нинішньою, нелегкою долею, ліквідатори визнають 14 грудня святом. Адже цей день не тільки свічка пам'яті на честь загиблих товаришів, а й пам'ятна дата, яка згуртувала величезну кількість людей перед лицем великої біди.

Чорнобильський 4 –й реактор успішно накритий через 30 років після катастрофи 1986 року  в результаті дивовижного подвигу інженерів.

      Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

    Щиро бажаємо всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь